Sledujte nás:

kureci maso s cuketou a rýží

Zpět
  • Autor: uzlinka
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

Solamil, sul, chilly pasta

Energetická hodnota celkem: 10007 kJ

Bílkoviny (g): 162, Tuky (g): 118, Sacharidy (g): 171, SAFA (g): 69, Cukry (g): 37, Vláknina (g): 14, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 1668 kJ

Bílkoviny (g): 27, Tuky (g): 19.7, Sacharidy (g): 28.5, SAFA (g): 11.5, Cukry (g): 6.2, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky a smícháme se lžící oleje a dvěma lžícemi solamylu. Dáme do ledničky odpočinout. Cuketu nakrájíme na kostičky, cibulky i s natí na kolečka. Na rozpálený olej nasypeme naložené maso a za stálého míchání opékáme dozlatova. Osolíme, okořeníme a přisypeme cuketu a cibuli. Chvíli společně osmahneme, asi 2 minuty, pak zalijeme smetanou, přidáme rozdrobený sýr a a necháme přejít varem (do roztavení sýra). Chceme-li směs řidší, přidáme trošku vody a chviličku povaříme (pozor, ať se cuketa nerozvaří, měla by zůstat křupavá). Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři